Королівський сніданок на вихідні. Ви готуватимете його весь тиждень!

Від admin

І це правда, тому що і дітям, і всім іншим домочадцям він дуже сподобається. Тим більше що інгредієнти для нього майже завжди є на кухні, а якщо ні, їх можна замінити.

Інгредієнти

  • Хліб – 150 г
  • Цибулина – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • М’ясо – 100 г
  • Сир твердий солоний – 50 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Сіль, приправи – за смаком

Спосіб приготування

Візьмемо тостовий хліб та наріжемо його на невеликі кубики. Беремо сковорідку, викладаємо шматочки хліба, розрівнюємо в один шар та підсушуємо на середньому вогні.

Тепер підготуємо овочі. Цибулину нарізаємо на невеликі шматочки. До речі, бажано взяти світлу цибулю, білу або жовту. Червоний перець. Очищаємо його від насіння та нарізаємо на шматочки середньої величини.

Королівський сніданок на вихідні. Ви готуватимете його весь тиждень!

Беремо копчене м’ясо. Нарізаємо його на дрібні шматочки. До речі, це може бути і ковбаса, і відварене м’ясо птиці – все залежить від вашого смаку. Ще обов’язково потрібно взяти невеликий шматочок солоного твердого сиру. Бажано брати сир не менше 50% жирності. Сир потерти.

Тепер залишилося нарізати зелень і перевіряємо як там сухарики, періодично їх потрібно помішувати, щоб вони не пригоріли і олії ми не додаємо. Повинна утворитися легка рум’яна скоринка, тримаємо ще 15 секунд на великому вогні, постійно перемішуючи, щоб сухарики не підгоріли і знімаємо з вогню.

В окрему ємність розбиваємо яйця, додаємо молоко та спеції, перець, сіль. Добре віночком або вилочкою збиваємо, щоби все добре перемішалося.

Беремо суху сковорідку, вистилаємо на дно пергаментний папір, так щоб бортики сковорідки теж були нею покриті. Робимо середній вогонь і викладаємо подрібнену цибулю, розрівнюємо її лопаткою, тепер відправляємо сюди перець, рівномірно розподіляючи її по всій поверхні. Викладаємо подрібнене м’ясо та сухарики теж рівномірно, рівний шаром в один ряд.

Зверху посипаємо шматочками твердого сиру. Виливаємо яєчну суміш і розподіляємо всю начинку поступово по поверхні. Робимо невеликий вогонь, ставимо сковороду і готуємо кілька хвилин.

Готовий омлет прибираємо з вогню та перекладаємо на тарілку для подачі. З пергаментом це робити дуже легко та швидко. Насправді така подача виглядає оригінально і не так, як зазвичай. До речі, папір за бажання можна прибрати, піднявши омлет за допомогою лопатки. Зрештою, залишилося прикрасити нашу страву подрібненою зеленню.